Back to Top

Op de thee

Vandaag ben ik bij het Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden geweest tijdens het museumweekend. In dit museum is een tentoonstelling wat over thee gaat wat heel interessant is om te zien. Bij deze tentoonstelling is er ook een audiotour van Martine Bijl.

Deze tentoonstelling neemt u mee naar verschillende theeculturen. Van China, de bakermat van thee, naar Japan en van het Verre Oosten naar Engeland en Nederland.

Complete serviezen, verfijnde kommen, unieke theepotten en fraaie theebussen vertellen van de bijzondere reis die thee in de loop der eeuwen heeft afgelegd. Maar ook een Japans theehuis, een theekoepel en de afternoon tea laten u het verhaal beleven. U ziet de nostalgische posters van theefabrikanten uit de 20e eeuw en ontdekt dat ook Nederland een rijke theecultuur heeft. Ons servies is erg divers: van industrieel tot ambachtelijk, van verfijnd art nouveau tot gewaagd design. Soms een feest der herkenning, dan weer heel verrassend.

Audiotour met Martine Bijl
Martine Bijl neemt bezoekers van het Princessehof mee Op de thee in Leeuwarden. In de audiotour bij deze tentoonstelling vertelt ze over de bijzondere reis die thee in de loop der eeuwen maakte. Het is niet de eerste keer dat Martine Bijl de stem is van thee. 40-plussers zullen zich haar iconische Pickwickreclameliedje uit de jaren 70 vast herinneren, waarin ze zong: “Thee heeft zoveel charme en toch lijkt thee zo gewoon”. De audiospeler is gratis bij een kaartje voor Op de thee en de tour duurt ongeveer een uur.

Hieronder het fotoalbum

Keramiekmuseum 2015

Bron: Op de thee