Back to Top

Leeuwarder slager te zien in RTL-programma

Kwaliteitsslagerij De Schrans uit Leeuwarden speelt de hoofdrol in één van de acht afleveringen van een nieuw televisieprogramma ’Van Slager tot Chef’ van RTL4.In dit zondagmiddag programma laten leerling slagers hun vaardigheden in de praktijk laten zien en krijgen zij een culinaire uitdaging van chef Jeroen van der Graaf. Corine Boon presenteert het programma.

Opnames in LeeuwardenVrijdag 7 augustus draait de camera bij de slagerij in Leeuwarden. De opnames op de Schrans beginnen omstreeks 13.00 uur. Dan wordt er gekookt in een mobiele kookstudio voor de winkel. Wie het leuk vindt, mag deze opnames bijwonen, komt op televisie, en wordt getrakteerd op specialiteiten van Kwaliteitsslagerij De Schrans zoals Kippeling en Friese Turfjes.

Johannes Hoekstra werd geselecteerd voor het programma doordat hij nieuwe producten ontwikkelt, zoals het broodje kameel. Ook viel hij op door publiciteitsstunts zoals het maken van de grootste gehaktbal van de wereld. Verder was zijn vakmanschap doorslaggevend.

Het programma is vanaf 18 oktober te zien op de buis.