Back to Top

Leeuwarden bij beste 10 overheidsorganisaties 2016

De gemeente Leeuwarden hoort bij de 10 beste overheidsorganisaties van Nederland. Dit maakte de jury van de verkiezing Overheidsorganisatie van het Jaar 2016 maandag bekend. Van de longlist van 29 inzendingen zijn er tien kanshebbers overgebleven voor deze prestigieuze titel.  Met de inzending  ‘Friese kracht en frisse wind: de overheidsorganisatie van Leeuwarden’ hoopt de gemeente Leeuwarden tot de finale door te dringen. De drie finalisten worden 26 september bekendgemaakt.

Trots

Gemeentesecretaris Reindert Hoek is blij en trots dat de Leeuwarder inzending tot de beste tien van dit jaar wordt gerekend. ´Onze inspanningen leveren door de intensieve samenwerking met onze inwoners, instanties, bedrijven en de regio, steeds vaker prachtige resultaten op. Dat onze werkwijze in het hart van Fryslân daarmee nu ook buiten de provincie op waarde wordt geschat, dat maakt me trots.´

Hoe nu verder

De volgende stap in het proces is dat de jury zich nogmaals buigt over de inzendingen en uit de 10 overgebleven organisaties de drie finalisten kiest. Op 26 september worden die bekend gemaakt. Een week later gaat de jury op bezoek bij elk van de drie finalisten. Op maandag 14 november wordt bekend gemaakt wie zich Overheidsorganisatie van het Jaar 2016 mag noemen. De juryvoorzitter (burgemeester Jan van Zaanen van Utrecht) en een minister zullen de uitslag bekend maken en de titel uitreiken.

Beste overheidsorganisatie 2016

De verkiezing is een initiatief van de Vereniging voor OverheidsManagement (VOM) in samenwerking met Unie van Waterschappen, Verenging voor Bestuurskunde, IPO, BZK, ICTU, VNG en KING. Alle overheidsorganisaties kunnen zich voor deze verkiezing kandidaat stellen. Je moet echter wel genomineerd worden een (of meerdere) externe organisaties. Dit jaar doen er 29 instanties mee.

De Verkiezing draagt bij aan transparantie en kennisdeling binnen het openbaar bestuur, door goede initiatieven voor het voetlicht te brengen. Deze initiatieven zijn een bron van professionele trots en dienen ter inspiratie voor eenieder die op zoek is naar manieren om het functioneren van publieke organisaties te verbeteren.

Bekijk de website van de verkiezing voor meer informatie: www.overheidsorganisatievanhetjaar.nl

bron: Gemeente Leeuwarden