Back to Top

Einde website Liberté-zwh

Na meer dan 13 jaar heeft Jan Kraan besloten om te stoppen met de website van Liberte-zwh. Dit was een website dat ging over het wel en wee in het zuidwesten van Friesland. Het begon ooit in het kleine plaatsje Bakhuizen. Daar heb ik deze man ook ontmoet samen met zijn vrouw Mony. Ze woonden daar in een groot huis. Jan vroeg aan mij als ik samen met hem een website wilde maken waar hij dan het laatste nieuws kon opzetten. Er zijn verschillende versies van de site aan het begin geweest. Ook de verschillende categorieën werden steeds uitgebreider. Bekende rubrieken waren onder andere: wie wat waar, gehoord gezien gelezen, maar ook de sport uitslagen waren aanwezig.

Na een aantal jaren gingen Jan en Mony verhuizen naar Lemmer. Maar de site ging natuurlijk mee. Ook hier was weer het laatste nieuws te lezen met de vele foto’s erbij. Natuurlijk was er in deze plaats wel meer concurrentie. Het onderhoud van de website hield ik mij mee bezig. En moest ik regelmatig een probleem oplossen. De techniek achter de site veranderde ook mee in de loop van de tijd. Zo werden er filmpjes gemaakt die geüpload werden naar YouTube en later op de site geplaatst. Ook de site zelf werd dynamischer waardoor je minder dubbele werkzaamheden moest verrichten. Maar nu na 13 jaar vindt Jan het mooi geweest. In al die jaren heb ik met veel plezier gewerkt aan de website en fijne mensen leren kennen.