Back to Top

Nieuw Keramiekmuseum Leeuwarden

Op 2 december 2017 heb ik opnieuw het Princessehof bezocht. Hier is het keramiekmuseum gevestigd. Tijdens het openingsweekend op 2 en 3 december is het Princessehof gratis te bezoeken. In 2017 is het honderd jaar geleden dat de Friese notaris Nanne Ottema voor het eerst de deuren opende van het Princessehof. Het nationale keramiekmuseum viert zijn 100-jarig jubileum met een grootse heropening. Het voormalige stadspaleis van Maria Louise is volledig vernieuwd. De vaste collectie, het entreegebied, de theesalon en de museumtuin hebben een volledig nieuwe inrichting gekregen. Ook is er een nieuw lokaal met drie grote cirkels erin gevuld met water. Hier zitten allemaal schalen erin die tegen elkaar aan botsen. Hierdoor komt er een mooie klank tevoorschijn. 

[pngallery type=’google’ view =’photos’ album_id=’AGj1epUJReomyhFPv-SNG4296GvTzLosCJkMYxnY2fqg_OArZeYL’]