Back to Top

Compagnie Carabosse Leeuwarden 2020

Hoe donkerder de omgeving, hoe indrukwekkender de show. De show van Compagnie Carabosse is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Leeuwarden en maakt deel uit van het programma van Leeuwarden-Fryslân 2028. In 2006 en 2009 waren de Fransen ook in Leeuwarden en bezochten tienduizenden mensen de gratis shows.

Hier zijn wij gisteren geweest. Daarvoor hebben wij eerst even wat gegeten. Om 18 uur zal de voorstelling beginnen. Maar waar wij ook keken er was geen vuur te bekennen. Dus zijn wij toch maar weer even wat winkels in gegaan. Eenmaal weer buiten zagen wij in de verte dat ze de eerste potten aan gingen zetten. Verder op zagen wij ook al wat branden. Via de Nieuwestad zijn wij richting de Oldehove gelopen. Want ik wist dat daar iets heel moois te zien was. Dit bleek ook het geval. Met halve cirkels en palen met daarop allemaal potten met vuur gaven de contouren aan van het kathedraal wat er nooit is geweest. Midden in hing een grote kroonluchter.

Na dit gezien te hebben zijn wij weer verder gelopen richting het Zaailand. Hier stond het volgende spektakelstuk. Allemaal grote bollen met potten vuur. En ook stellages die met de wind mee bewogen. Ook waren er diverse vuurkorven. Bij het Ruiterskwartier waren er allemaal grote bogen met potten erop met vuur. Dit gaf een sfeervol gevoel. Via de Wirdumerdijk zijn wij weer terug gelopen naar de Nieuwestad. Bij de Waag waren ook nog wat kunstwerken te bezichtigen.

Top 10 Games 2019
Lopen door de storm